Хорхе Гарбахоса: Дубай в Евролигата? Не виждам никакъв смисъл в това

Хорхе Гарбахоса: Дубай в Евролигата? Не виждам никакъв смисъл в това

Президентът на ФИБА Европа Хорхе Гарбахоса заяви, че идеята отбор от Дубай да се включи в Евролигата не му харесва. Бившият испански национал е на мнение, че в турнира трябва да участват само отбори от Европа и не вижда смисъл в приемането на клуб от друг континент.

“Ключовата дума тук е “слухове”. Не виждам никакво разбирателство или нещо подобно. Като президент на ФИБА Европа на мен не ми харесва, че отбор от друг континент може да участва в нашата надпревара. Това е Евролигата и не виждам смисъл в подобно нещо. Ако приемем, че се случи, то трябва да видим как този нов сценарий ще окаже влиянието си върху отборите в Европа и техните пътувания. Как ще се отрази това на клубовете, които играят финали в своите първенства?

Не искам да говоря твърде много за това, защото не съм запознат с предложението от Дубай. Трябва да кажа обаче, че не ми харесва. Името на турнира е Евролига. Ако приемем отбори от Близкия Изток или Азия, то той ще загуби значението си. Не искам да заемам страна, но не ми харесва. Ако стане, то тогава един европейски отбор трябва да напусне турнира? Или пък да имаме 19 отбора? Ето защо не искам да задълбавам толкова по темата. Турнирът обаче е европейски и не виждам смисъл от това”, заяви Гарбахоса пред медии, цитиран от basketnews.com.

Адриатическата лига блокира опита на Дубай да се включи в Евролигата
Адриатическата лига блокира опита на Дубай да се включи в Евролигата

Както е известно, Адриатическата лига вече се обяви против включването на отбор от Дубай и отказа да приеме такъв тим в своята надпревара. Това е едно от условията подобен клуб да бъде приет и в Евролигата.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти