Хърватия ще бъде домакин на световното първенство по борба през 2025

Хърватия ще бъде домакин на световното първенство по борба през 2025

За първи път в историята Хърватия ще приеме световно първенство по борба и това ще се случи през 2025, реши Международната федерация по борба UWW. Състезанията ще бъдат проведени между 13 и 21 септември догодина.

Решението бе взето по време на среща на борда на директорите на UWW днес. За последно Загреб прие европейското първенство миналата година, когато България спечели 13 медала. Хърватската столица присъства редовно в календара на UWW през последното десетилетие, провеждайки и домакинства от ранкинг сериите. По традиция то е първото за всеки нов сезон в международната борба.

Бордът на директорите също така прие предложението за провеждане на световен шампионат в неолимпийските категории, което ще се случи още през 2024. Турнирът ще бъде проведен в Тирана от 28 до 31 октомври и ще започне веднага след края на световното първенство до 23 години. То пък стартира на 21 октомври.

Световното първенство в неолимпийски категории се завръща след осемгодишна пауза, като Будапеща бе последният домакин. Тирана ще приеме схватките в 12-те категории, които отсъстват от Париж 2024. Олимпийците пък ще получат заслужена почивка.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти