Иван Димов: Много съм благодарен на всеки, който дойде да ме подкрепи

Българинът Иван Димов зае второ място на европейското първенство по вдигане на тежести в категория до 61 кг. Той застана на почетната стълбичка до своя сънародник Габриел Маринов. Спортистът сподели, че не се е чувствал добре по време на състезателния ден, но е съумял да се вдигне на крака заради публиката.

“Честно казано, удовлетворен съм от състезанието. Не бях подготвен за много по-големи тежести. Реално погледнато ми се искаше, но просто тренировката така се стече, получих контузия около 20 дена преди състезанието и дадох всичко от себе си. Опитах се да се запазя и направих каквото можах. Днес нямах проблем с контузията, нямах болка, но самите тренировки много заслабнаха и много отслабнах, тежеше ми, наистина не ми беше ден”, каза Димов.

Нова радост за България: Маринов и Димов грабнаха златото и среброто
Нова радост за България: Маринов и Димов грабнаха златото и среброто

Състезателят говори и за връщането си в играта след неуспешното второ движение, както и за значението на участието си пред родна публика.

“Не знам как да го измеря, просто се навивам. Аз се навивам за всеки опит и давам всичко от себе си. Дали ще стане, няма как да знам. Много съм благодарен на всеки, който дойде да ме подкрепя. Аз чувах всеки и наистина много ме надъхвахте. Днес освен, че не ми беше ден, много зле се чувствах и се радвам, че ме подкрепяхте, това ме държеше”, добави Димов.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти