Теодор Христов след историческия успех на GLORY 90: Всеки мач е стъпало нагоре за мен

Професионалният кикбоксьор Теодор Христов (15-3) даде специално интервю за Sportal.bg, в което разказа за емоцията след историческия успех на събитието GLORY 90.

Варненецът надделя над бившия шампион на GLORY в полусредна категория Муртел Грьонхарт (70-27-3) с единодушно съдийско решение на 23-и декември 2023-а. За боеца на “Warrior Fight Club” това бе едва втори двубой в елитната кикбокс верига, но това не му попречи да доминира един от най-добрите бойци на известната школа “Mike’s Gym”.

Исторически успех! Теодор Христов победи бивш шампион на GLORY
Исторически успех! Теодор Христов победи бивш шампион на GLORY

“Това беше мечтан мач за мен. Още преди много години бях тренирал с него в неговата зала. За мен беше от изключително значение да победя. Мина един месец, но все още не мога да се отърся от това усещане. Надявам се занапред да продължа да играя в такива важни и големи мачове и да нося успехи за България”, заяви Христов за “Sportal Fight Club”.

Нещо, което прави победата на 23-годишния боец още по-значима е, че тя бе постигната на територия, която може да бъде считана по-скоро домакинска за съперника му. Битката с нидерландеца със суринамски корени Грьонхарт се състоя в Арнем, Нидерландия.

“Не мога да опиша чувството. Досега не съм имал толкова емоционален мач. Още преди да слезна от ринга вече не знаех къде се намирам. Когато звъннах на родителите ми, те също не знаеха какво се случва. Бях кълбо то емоции. За мен беше голямо нещо. Това е една много голяма крачка за мен”

“Бях малко по-спокоен от предишни мачове. Това е следствие на добра подготовка. Когато имам добра подготовка, имам самочувствие. С треньорите ми Делян Славов и Петър Петров бяхме сигурни на 100%, че ще доминирам в този мач”, заяви младият талант, който проведе лагери в Нидерландия и Испания, за да се подготви за двубоя с Грьонхарт.

Христов разкри и част от по-неприятната страна на нещата. Той сподели за последствията от непозволния удар, който Грьонхарт му нанесе в първия рунд, както и за щетите, които е акумулирал в подготовката и по време на сблъсъка.

“Този непозволен удар доста ми повлия. “Светна ме” и до края на мача не знаех къде се намирам. Карах го на инерция до края. Наистина много ми повлия това нещо, но се случват такива неща. Стискаме зъби и продължаваме напред”

“Бях си ударил краката, врата….целият бях унищожен! Едвам станах от леглото да стигна до летището на другия ден. Всичко ме болеше и бях схванат навсякъде. Не е нещо, което не бих дал всеки път, но със сигурност не е много приятно”

Вижте цялото интервю с Христов, за да разберете каква е оценката на неговите треньори за представянето му срещу Муртел Грьонхарт, какво му предстои оттук нататък, и как е успял да се възстанови физически след толкова изтощителни месеци на подготовка и битки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти