Исторически успех! Теодор Христов победи бивш шампион на GLORY

Исторически успех! Теодор Христов победи бивш шампион на GLORY

Професионалният кикбоксьор Теодор Христов постигна най-големия успех в кариерата си досега! Варненецът надигра и победи ветерана Муртел Гроенхарт. След три рунда битка българинът бе обявен за победител с единодушно съдийско решение.

Битката на младия талант и седмия в ранглистата на GLORY в полусредна категория бе една от основните на GLORY 90 в Ротердам. За втори дуел в елитната кикбокс организация Христов получи опонент със статут на легенда, тъй като Муртел Гроенхарт бе със статистика от 99 професионални битки (70-26-3). Боецът на "Warrior" развали празника на нидерландеца по случай юбилейната му среща номер 100 на ринга. 

Началото на сблъсъка бе отбелязано с мръсен номер от страна на Грьонхарт. Боецът на "Mike's Gym" изрита Христов в главата, докато българинът бе на земята и се изправяше след подхлъзване. Родният талант бе разклатен от този непозволен удар, но въпреки това спечели рунда с 3-2 гласа, тъй като бе по-активният и точен в ударите си боец в последните 30 секунди. 

Във втората част Грьонхарт продължи с мръсните номера, което ядоса Христов и той се втурна в ожесточени атаки. Агресията и темпото на варненецът му спечелиха и този рунд. Играте бе прекъсната още един път заради непозволено действие в третия рунд, но този път от страна на Христов. Българинът пласира неумишлен удар с лакът при опит за въртящ се удар с юмрук.

В последната част Христов даде всичко от себе си и показа самочувствие на шампион, като не спря с агресивните си атаки. Доминацията му в заключителните минути на сблъсъка в Ротердам му подпечата победата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички