ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Шефът на европейския дартс се ядоса на МОК

Шефът на европейския дартс се ядоса на МОК

Шефът на Европейската професионална дартс корпорация Вернер фон Молтке нападна вербално Международния олимпийски комитет, докато неговият спорт продължава да бъде игнориран от МОК.

"Олимпиадите са престъпление срещу спортистите. Не ми казвайте, че те са нещо чудесно. Олимпиадите са нещо чудесно единствено за МОК и за телевизиите веднъж на четири години", каза на пресконференция в Саарбрюкен Фон Молтке.

Фон Молтке отговаря за организирането на турнири в Германия, Австрия и Швейцария - три страни, в които дартсът става все по-популярен спорт. Според него спортистите не печелят достатъчно от това, че участват на олимпийски игри. За пример той посочи колко пъти се е увеличил интересът към дартс спорта в Германия през последните години.

"Невероятно е до каква популярност достигна дартсът. Не става дума само за Германия, а говоря в глобален мащаб. Невероятно е в какво се превърна един толкова малък и непопулярен спорт, когато се управлява по правилния начин", каза още германецът.

След броени дни в Лондон започва най-големият турнир по дартс в света - световното първенство. 31-вото издание на шампионата ще бъде открито на 15 декември в Алекзандра Палас и ще завърши на 3 януари.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички