ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Гледай на живо

ЦСКА - София атакува полуфиналите за Купата с домакинство на Арда - на живо от ст. "Васил Левски" със съставите

Инициатива на БФБаскетбол и НБЛ задейства клубовете срещу манипулирането и уреждането на мачове

Инициатива на БФБаскетбол и НБЛ задейства клубовете срещу манипулирането и уреждането на мачове

Специална инициатива за ограмотяването на играчи, треньори и отговорни лица в клубовете на тема нерегламентирано залагане на спортни събития започна Sesame Национална баскетболна лига (НБЛ) съвместно с Българската федерация по баскетбол (БФБаскетбол), обявиха от централата. 

Инициативата ще се проведе през седмицата, като всеки клуб ще премине през семинар по темата. БФБаскетбол е подготвила специална презентация, която цели да запознае 12-те клуба с всичко необходимо. Срещата ще предложи обсъждане и поясняване на правилата на Международната федерация - ФИБА относно манипулирането и уреждането на мачове, тълкуване на правилата и възможните санкции, които могат да бъдат приложени при нарушаване на тези правила. 

"НБЛ и БФБаскетбол смятат тази тема за изключително важна и това обучение има за цел да укрепи разбирането за спортната честност и интегритет и ще допринесе за по-доброто функциониране на лигата и за поддържането на високи стандарти във всяко отношение", пишат от федерацията на официалния си уебсайт. Срещата е задължителна за всички състезатели, треньори и ръководители на клубовете.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти