ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Гледай на живо

ЦСКА - София атакува полуфиналите за Купата с домакинство на Арда - на живо от ст. "Васил Левски" със съставите

Грома Холд ще е генерален спонсор на второто издание на L’Etape Bulgaria by Tour de France

Грома Холд ще е генерален спонсор на второто издание на L’Etape Bulgaria by Tour de France

Компанията – лидер в пътно-строителния бранш в България – „Грома Холд“ – ще бъде генерален спонсор на второто издание на L'Etape България от Tour de France. То ще се проведе отново през лятото догодина в района на Велинград.

Първото издание на легендарното колоездачно състезание у нас премина при огромен интерес. Над 850 участника от 22 държави се включиха в старта. Средната им възраст бе 40,4 години, а 85 от тях бяха жени. Най-възрастният участник бе на 79 г.

L’Etape Bulgaria by Tour de France бе втората най-голяма надпревара на Балканите под егидата на световната колоездачна марка Tour de France (след Румъния и Гърция). Състезанието в България се проведе по специално избрано живописно трасе в района на Родопите, включващо две дистанции – дълга (102 км) и къса (57 км), при максимална денивелация от 1700 метра.

Младата надежда в ски спорта Борислав Хаджистоянов от Разлог спечели дългата дистанция на 102 км с време от 2 ч. 56 мин и 4 сек. На късата дистанция от 57 км. най-добър бе именитият ни колоездач Данаил Петров, който пребори трасето за 1 ч. 44 мин и 51 сек.

Всички участници посрещнаха одобрително предизвикателството, което им бяха подготвили организаторите – гравел отсечка между родопските села Цветино и Горна Дъбева. Подобно предизвикателство се предлага за първи път в историята на състезанието и то подложи на изпитание, не само бързината, но и техниката на колоездачите.

Гравел отсечката бе заравнена и подготвена според специалните изисквания именно от техника и екипи на компанията „Грома холд“, която догодина продължава ангажимента си към състезанието – вече като негов генерален спонсор.

„Виждаме в това партньорство с на L'Etape България от Tour de France много добра синергия между изграждането на пътища и приятните изживявания по пътя. В допълнение и през 2024 г. продължаваме нашата линия да подкрепяме спортни събития – ние сме генерален спонсор и на женския футболен отбор „Спортика“ в Благоевград. Вярваме, че спортът помага не само за изграждане на характер и хъс, но и за създаване и поддържане на общности“, казва Виктор Велев, управител на „Грома Холд“.

Компанията е с повече от 23 години история зад гърба си и над 500 изпълнени обекта в България и региона в сферата на строителството и поддръжката на пътища и инфраструктурни проекти, вкл. пътната поддръжка на района на Велинград, където се провежда състезанието. Грома Холд работи и в областта на ВиК обекти, пречиствателни станци и високо строителство. Разполага и с перфектно оборудвана производствена и техническа база.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички