ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Норвегия спечели мъжката щафета в Йостерсунд, България не завърши

Норвегия спечели мъжката щафета в Йостерсунд, България не завърши

Отборът на Норвегия в състав Ендре Стрьомсхейм, Тарей Бьо, Йоханес Тингнес Бьо и Ветле Шастад Кристиансен спечели първата за сезона в Световната купа по биатлон щафета на 4 по 7.5 километра, която се проведе в Йостерсунд (Швеция).

Норвежците не допуснаха изненада и победиха с 20.6 секунди състава на Франция (Ерик Перо, Емилиян Жаклен, Фабиен Клод, Кентан Фийон Майе). Преднината на „викингите“ в началото на финалните 2.5 километра бе 43.6 секунди, но Кристиансен направи една по-спокойна обиколка, която позволи на Фийон Майе да стопи преднината му наполовина.

Тройката допълни отборът на Германия (Давид Зобел, Филип Наврат, Бендеикт Дол, Йоханес Кюн), който завърши на 50.5 секунди след едно доста слабо представяне на огневия рубеж. Германците имаха нужда от 16 допълнителни патрона, които не им бяха достатъчни да повалят всичките си 40 мишени, тъй като Кюн направи една наказателна обиколка в стрелбата си от положение прав. В същото време Норвегия завърши с 0+7, а Франция с 0+11.

Българската щафета в състав Антон Синапов, Владимир Илиев, Константин Василев и Васил Зашев не успя да финишира, след като бе затворена с обиколка след първата стрелба на Зашев. Българите бяха класирани на 17-то място (от 20 стартирали щафети), а в седемте си стрелби не направиха нито една наказателна обиколка и използваха 11 допълнителни патрона.

Програмата на Световната купа по биатлон в Йостерсунд продължава утре в 15:45 часа българско време с женския спринт на 7.5 километра. В събота по същото време има предвиден мъжки спринт на 10 километра, а в неделя съответно от 15:00 и 17:00 часа ще бъдат преследванията за жени (10 километра) и мъже (12.5 километра).

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти