Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Теодор Христов преди GLORY 89: Този мач дава начало на кариерата ми!

Професионалният кикбоксьор Теодор Христов гостува на “Sportal Fight Club” в седмицата на дебютното издание на елитната кикбокс верига GLORY в България. Варненецът ще бъде един от участниците в основната бойна карта на събитието, което ще се проведе на 7-и октомври (събота) в Бургас.

Боецът на СК “Warrior Fight Club” разказа как е преминала подготовката му за битката с румънеца Едуард Гафенцу. Двамата ще премерят сили в категория до 77 килограма.

Стана ясен съперникът на Теодор Христов за GLORY 89
Стана ясен съперникът на Теодор Христов за GLORY 89

“Самата подготовка мина много добре. По-добре от очакваното. Готвих се главно с моя брат по оръжие Александър Петров и с треньорите ми Делян Славов и Петър Петров. Няма контузии. Имахме план и спазихме всяка една част от него”, заяви 22-годишният кикбоксьор.

Съперникът на Христов е с осем години по-възрастен и има солиден опит на професионалния ринг. Гафенцу е трикратен шампион на веригата “Colosseum”, победител в турнир на “Dynamite” и вече има една победа на ринга на GLORY.

“Това, че има повече опит от мен, не винаги е от значение. Силен е физически, доста е рязък и експлозивен. Има атрактивни удари. Няма грам притеснение от наша страна. Вярвам, че мога да го излъжа на ринга”

“Можете да очаквате всичко от мен. Имам план и стратегия, но ако го видя, че пада, няма да го бавя и секунда”

Христов е носител на световна купа на WAKO, балкански шампион и трети от световно първенство на WAKO. Той е победител в професионални битки на MaxFight и SENSHI и носител на множество републикански титли в стил К-1.

“Този мач е началото на моята кариера. Така го виждам аз. Това е една от най-големите сцени в света. От дете мечтая за това. Трябва да се възползвам от момента на всяка цена”

Кикбокс талантът разказа какво го очаква при добро развитие на битката му в събота и какви са амбициите му за покоряване на върхове в бойните спортове. Вижте цялото интервю с Христов тук:

Последвайте канала ни в

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти