Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

КАС наказа за 2 години руския биатлонист Алексей Слепов заради нарушаване на антидопинговите правила

КАС наказа за 2 години руския биатлонист Алексей Слепов заради нарушаване на антидопинговите правила

Спортният арбитражен съд (КАС) наказа за две години руския биатлонист Алексей Слепов заради нарушаване на антидопинговите правила, съобщиха от пресслужбата на Руската антидопингова агенция (РУСАДА). Съдът отмени решение на Дисциплинарния антидопингов комитет на РУСАДА от 30 септември 2021 година за дисквалификация на Слепов за период от 12 месеца. Спортистът е наказан за нарушаване на реда за предоставяне на информация за местонахождението. КАС реши да санкционира Слепов за 24 месеца от датата на решението, 5 септември 2023 година, и да зачете вече изтърпяното наказание от 12 месеца. 36-годишният Слепов има в кариерата си три европейски титли, а освен това е носител на купата на Международния съюз по биатлон (IBU) през сезон 2013/2014. През март 2021-а биатлонистът се оттегли от спорта.

Съдът отмени решение на Дисциплинарния антидопингов комитет на РУСАДА от 30 септември 2021 година за дисквалификация на Слепов за период от 12 месеца. Спортистът е наказан за нарушаване на реда за предоставяне на информация за местонахождението. 

КАС реши да санкционира Слепов за 24 месеца от датата на решението, 5 септември 2023 година, и да зачете вече изтърпяното наказание от 12 месеца. 

36-годишният Слепов има в кариерата си три европейски титли, а освен това е носител на купата на Международния съюз по биатлон (IBU) през сезон 2013/2014. През март 2021-а биатлонистът се оттегли от спорта.

Последвайте канала ни в

Още от Зимни спортове

Виж всички