Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Световният шампион Маодо Ло за новия си отбор: Имах амбицията да опитам следващото ниво

Световният шампион Маодо Ло за новия си отбор: Имах амбицията да опитам следващото ниво

Световният шампион от тазгодишния Мондиал с отбора на Германия - Маодо Ло, бе представен от новия си клуб Олимпия Милано в пресконфренеция. Той сподели какво го е накарало да вземе трудното решение и да се премести в Италия, като показа завидна амбиция и желание за победа. Това е първият тим извън родината му, с който той ще играе в Евролигата. Заедно с него през това лято бе привлечен и звездният Никола Миротич, с което Милано загатна за страхотните резултати, които почти сигурно наближават.

Германия е абсолютният световен шампион!
Германия е абсолютният световен шампион!

"За първи път играя на ниво Евролига извън Германия. Играх за всички големи немски клубове, които се състезаваха в Евролигата, което беше добре за кариерата ми. Мисля, че се развих добре и израснах като играч, но ето, че най-накрая дойде и времето ми. В Германия полчуих своя опит и имах своите успехи с отборите, в които се състезавах. Въпреки това имах амбицията да опитам следващото ниво и да се състезавам в различен отбор, различна държава. Вълнувам се да направя това.

Знаейки, че клубът има интерес към мен от предишни години, това най-много помогна за решението ми, защото знаех, че интересът към мен е истински и няма много за какво да мисля. Когато Еторе Месина ми се обади отново, взех своето решение и съм много щастлив от това", заяви златният медалист от шампионата на планетата.

Снимка: ФИБА

Последвайте канала ни в

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти