ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Леклер: От „Зандвоорт” насам колата ни е по-подходяща за Сайнц

Промените по SF-23 на Ферари, за да се подобри представянето на автомобила, стартирали от „Зандвоорт”, се отразяват по-добре на стила на пилотиране на Карлос Сайнц. Това заяви другият пилот на Скудерията Шарл Леклер.

В Сингапур Карлос Сайнц сложи край на победната серия на Макс Верстапен и Ред Бул този сезон, а освен това спечели и втора поредна квалификация след успеха му на „Монца”. Леклер остана едва 4-и на „Марина Бей” заради времето, което загуби в бокса.

„Надявам се, че е възможно да повторим това представяне на „Сузука”, нямам търпение да видя дали ще стане – обясни Леклер. – Ако се получи така, това ще е добър знак за бъдещето. На „Зандвоорт” направихме много тестове, на „Монца” искахме да проверим резултатите от тях и да разберем какво точно може колата ни. След това използвахме всичко и явно направихме голяма стъпка напред.”

Леклер също така потвърди, че за да се подобри управлението и поведението на SF-23, тимът е трябвало да разчита повече на промени в настройките на колата.

„В момента не се чувствам напълно комфортно в колата – призна Шарл. – Има твърде много презавиване за моя вкус и имам проблеми да се справя с това. Заради непредвидимостта на автомобила ни, не мога да разполагам с тази доза презавиване, която искам. Така че имаме още работа и зависи от мен да догоня лидерите.”

Леклер уточни, че за да започне да реагира SF-23 по-предвидимо тимът е започнал да настройва колата да проявява недозавиване, което пък я е направило по-трудна за каране.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти