Младежите успяха! Победиха Белгия и станаха 5-и в света

Младежите по волейбол на България до 19 години завоюваха петото място на Световното първенство в Аржентина. Момчетата на Мирослав Живков стигнаха до успеха след победа над връстниците си от Белгия с 3:1 (25:23, 21:25, 25:9, 25:22).

Първите два гейма предложиха оспорвана игра и отборите си размениха по една част, като откриващата бе за нашите състезатели. Геймът вървеше точка за точка, но младите “лъвове” успяха да направят две поредни точки при 23:23 и поведоха в резултата. През втората част се случи обратното, българските играчи се пропукаха в края и “червените дяволи” спечелиха с 25:21, изравнявайки резултата.

В третия гейм играчите на Живков показаха силата си и проведоха истинска наказателна акция, чиято мощ видяхме в самия край, когато волейболистите ни направиха серия от шест поредни точки и заключиха частта при разгромното 25:9. След това отново настъпи изравняване на силите и мачът пак вървеше точка за точка. В края нашите направиха три поредни точки и се виждаха победители, но “червените дяволи” не се предадоха и намалиха до 23:22. Следващото разиграване пак бе в полза на младите “лъвове”, които получиха правото да изпълняват мачбол. Още първият бе успешен и българите заслужено станаха пета сила в света.

Най-резултатен бе Кристиян Титрийски с 19 точки (3 блокади), със 17 точки се отчете Костадин Козелов (1 ас, 4 блокади). 

16 точки добави Александър Къндев (1 ас, 1 блокада). 

За Белгия Елиът Де Влеешауер завърши с 18 точки (2 блокади), с 13 точки се разписа Бере Ван Лооверен (1 блокада).

Снимки: bvf.bg/ en.volleyballworld.com

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички