Иван Гешев поиска имунитета на Даниел Александров

Иван Гешев поиска имунитета на Даниел Александров

Главният прокурор внесе в деловодството на Народното събрание искане за снемане на имунитета на депутата Даниел Александров от ГЕРБ-СДС. Предложението към обвинител номер 1 беше отправено от Софийската градска прокуратура преди дни.

Искането е във връзка с досъдебно производство, образувано на 31 май. Според прокуратурата са събрани доказателства за това, че на 7 май в Бистрица Александров, "чрез употреба на сила, извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст".

"В дъното на всичко, което излиза по мой адрес, стои моят развод. Опитах да го запазя в тайна. Нищо от това, което е написано по мой адрес, не е вярно. Стоя зад името си и всичко това ще се докаже в съда. Не искам да намесвам съпругата си, защото тя е майка на моето дете. Ще гледам да запазя нейното достойнство”, посочи Александров в изявление пред медиите в сряда.

На 12.04.2023 г. Д.А. е положил клетва като депутат и в това качество се явява лице с имунитет. Съгласно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл. 136, ал.3, вр. с ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание за възбуждане на наказателно преследване срещу народен представител е необходимо разрешение на Народното събрание или писменото съгласие на Д.А.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти