Американката Сидни Маклафлин ще атакува световния рекорд на 400 метра

Американката Сидни Маклафлин ще атакува световния рекорд на 400 метра

"Способна съм да подобря световния рекорд на 400 метра", заяви в интервю за АФП американската атлетка Сидни Маклафлин, която ще направи дебют за годината на Диамантената лига в Париж, която започва утре.

"Не знам дали ще това ще стане и кога точно ще стане. Целта пред мен е да работя всеки ден, за да ставам по-добра. Още не съм решила за програмата си на Световното първенство в Будапеща през август", каза още американката.

Олимпийската шампионка на 400 метра с препятствия се е прицелила и в рекорда на германката Марита Кох (47,60), който е от далечната 1985 година.

"Разликата между 400 метра с препятствия и 400 метра е около 3 секунди. Но не става автоматично да махнеш десетте препятствия. За да бягах за 47 секунди трябва да си много силен, трябва да поддържах ритъма. На тренировка започвам да разбирам разликата между бяганията, които изискват различни енергии", казва още тя.

"За да направиш световен рекорд, трябва да изстискаш всичко от тялото си. Това правех всеки ден на тренировка - физически и психологически. Трябва да събереш всички части от пъзела точно в определен момент. Страдах, трудно беше, но си струваше. Това не се случва всеки ден", каза Маклафлин.

"Исках да дойда в Париж, година преди Олимпийските игри. Това ще ми помогне да усетя атмосферата на града", завърши американската атлетка.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти