Фигуристки бягаха на 60 метра на турнир по лека атлетика в Москва

Фигуристки бягаха на 60 метра на турнир по лека атлетика в Москва

Състезателките по фигурно пързаляне Камила Валиева, Алина Загитова, София Акатиева и Аделия Петросян участваха в бягането на 60 метра при жените в рамките на Седмицата на леката атлетика в руската столица Москва.

Четирите преодоляха дистанцията в спокойно темпо, без да се състезават помежду си. Фигуристките спряха в края на дистанцията и се опитаха да финишират едновременно. Акатиева спечели с време 18.44 секунди. Втора остана Валиева с 19.56 секунди, а трета е Загитова с 19.66. Петросян измина дистанцията за 19.85 секунди. Всички те са от групата на треньорката Етери Тутберидзе.

17-годишната Валиева е олимпийска шампионка отборно от Пекин и европейска шампионка от 2022 година. Тя държи световни рекорди в кратката, волната програма и в общия сбор. 21-годишната Загитова е олимпийска шампионка от Пьончан 2018 индивидуално и сребърна медалистка в отборната надпревара. Също така тя спечели златни отличия от Световното първенство (2019) и Европейското (2018), както и на финала на Гран При за сезон 2017/2018.

Седмицата на леката атлетика ще приключи на 10 юни. Тя включва състезания по скок височина, скок дължина, троен скок, спринт и Мемориал "Братя Знаменски".

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти