Симеон Добрев от Япония: Б като Бургас, Б като България!

В навечерието на старта на националния отбор на България в Лигата на нациите срещу Китай в първия турнир в Нагоя представителят на шампиона Нефтохимик в държавния тим Симеон Добрев говори специално за вас – феновете на доминанта в родното първенство. Ето какво каза 22-годишното ни златно либеро.

– Какво е да представляваш шампиона Нефтохимик в националния отбор?


– Със сигурност да представям Нефтохимик в националния отбор е голяма отговорност, а и фланелката на България задължава най-много от всичко. Ще се опитам да изкарам всичко научено, всички качества от себе си, за да защитя честта на страната ни по-най добрия възможен начин! Б като Бургас, Б като България!!!


– Почерпи ли в националния тим за титлата, кога и как? Кой те поздрави първи, когато се събрахте на лагера?


– Почерпих, разбира се! Скромно, с няколко кутии бонбони, понеже време за купони няма, а само за здрави тренировки. Първият човек, който ме поздрави, беше лекарят на националния отбор – д-р Динко Захариев.


– Очакваше ли повиквателна за мъжкия национален отбор след фурора с Нефтохимик? 


– Очаквах, разбира се, но не съм споделял с никого. Просто изчаках, надявайки се.


– Как възприемаш Мартин Божилов и особено Теодор Салпаров – като конкуренция, стари кучета, приятели, съветници или хора, от чийто опит можеш да „откраднеш“?


– Тях двамата ги възприемам като приятели, като много опитни състезатели, от които мога само да открадна най-доброто. Винаги ме съветват как да се подобря в даден аспект.


– Чувстваш ли се новобранец в присъствието на Салпаров, Жоро Братоев, Светльо Гоцев?


– Чувствам се новобранец, но това, разбира се е нормално – опитът идва с времето. Има майтапи, но не засягащи. Уважаваме се взаимно.


– Кое според теб от представянето ти в Нефтохимик – може би конкретен мач или фаза, допринесе за повиквателната ти?

– Според мен полуфиналната и финалната серия допринесе за повиквателната ми.


– Какво от наученото в тренировките при Атанас Петров в Нефтохимик ти помага в националния отбор?

– От Атанас Петров научих страшно много неща, той е невероятен професионалист. Със сигурност от наученото от Атанас Петров най-много ми помагат спокойствието и самоконтрола.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти