Тонус (Кюстендил) спечели титлата на Държавното отборно първенство по аеробика в Пловдив

Тонус (Кюстендил) спечели титлата на Държавното отборно първенство по аеробика в Пловдив

Спортен клуб Тонус (Кюстендил) спечели титлата в 15-о издание на Държавно отборно първенство по аеробика за мъже и жени. Надпреварата се проведе в спортна зала "Строител" в Пловдив и в нея участваха 43 състезатели от 9 спортни клуба от цялата страна.

Състезанието беше открито от Бистра Вълкова, председател на Техническата комисия към Съюза по аеробика в България.

На второ място е класирането е Виолена (Хасково), а бронзовите медали завоюва Мега спорт (Хасково).

Останалите клубове участници бяха: Аеробика-АМД, Косара (Асеновград), Ера (Пловдив), Самодива (Пловдив), Аякс (Бургас) и Ахат-М (София).

След приключване на Държавното отборно първенство отново бяха проведени два благотворителни класа, които са част от кампанията на Съюза по аеробика за подпомагане подготовката и участието в международни състезания на състезателите от звено "Млади надежди". В тях се включиха над 35 участника, които играха заедно, за да подкрепят даровити деца. Сумата, събрана от благотворителната кампания, е 760 лева. Парите ще бъдат използвани по предназначение след консултация с клубовете, чийто състезатели са включени в националния отбор, и с решение на Управителния съвет на федерацията, като начинът на разходването им ще бъде оповестен официално.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти