Гледай на живо

Само съдиите ли са причината за загубата на Ливърпул - Гледайте "Контра"

Спортен ден Самоков събра стотици хора в Туристическата градина в града

Спортен ден Самоков събра стотици хора в Туристическата градина в града

За втора поредна година в Самоков се състоя спортното събитие "Спортен ден Самоков“, под наслов „Заедно можем повече, обединени-можем всичко“ . Празникът е част от проекта "Обединени от спорта" и се проведе в Туристическата градина в града.

То привлече стотици жители и гости на града. Главен организатор е Мартина Байданова, а инициативата включва различни спортни игри, демонстрации и надигравания.

Проектът “Обединени от спорта“ се заражда през 2021 година, като целта е да се обединят максимален брой спортни школи и треньори, а жителите на града да се включат в Спортния ден на Самоков. По думите на Байданова пред БТА, в организацията участват и много доброволци, отдадени на идеята спортът да стане начин на живот, особено за младите хора.

Мартина Байданова добави, че спортното събитие ще подкрепи благотворителната кауза на Сдружението с нестопанска цел (СНЦ) "Ти си доброто" - "За равен училищен старт 2023". Тя коментира, че тази година са избрали да подкрепят въпорсната кауза, защото вярват, че това помага да се изградят по-добри личности. Организаторката посочи, че билетът за участие струва 15 лева, като в него влизат томбола, достъп до всички игри и работилници, и още награди. Тя заяви, че част от сумата на билета ще отиде и за благотворителното събитие.

Байданова каза още пред БТА, че приканва всички деца и родители, които се чудят дали да го да участват в игрите, да го направят. "Мислех, че ще дойдат повече хора днес, но и това, което се случва до този момент е страхотно", добави тя и посочи, че в днес доброволците са над 80, което е голям успех.

"С помощта на това спортно събитие съм сигурна, че този път ще успеем да се справим и да зарадваме всички деца от селата на Община Самоков", каза председателят на благотворителното сдружение Димитрина Тоскова.

Тя уточни, че със събраната сума ще се закупят учебници и учебни пособия на всички шейсет деца и ученици, които са подадени в Сдружението. Тоскова добави, че тази година са събрали двойно средства в сравнение с миналата.

На събитието има и различни занаятчии, които продават своите произведения.

Байданова благодари на БТА, че е част от медийните партньори на събитието.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти