Мъжкият национален отбор замина за Япония с надежди за добро представяне

Мъжкият национален отбор замина за Япония с надежди за добро представяне

В добро настроение и с надежди за максимално добро представяне мъжкият ни национален отбор по волейбол замина за Япония, където ще се проведе първият етап от Лига на нациите.

Откриващата среща от надпреварата ще бъде тази между България и Китай на 6 юни в Нагоя, Япония.

Това ще бъде официален повторен дебют на новия селекционер Пламен Константинов начело на тима.

"Настроението е високо и приповдигнато. Всички сме много мотивирани да направим едно хубаво лято. Ще се постараем да дадем максимума от себе си и да спечелим възможно повече мачове", заяви Аспарух Аспарухов пред БНТ.

"За мен той е нов стар селекционер. С Пламен работихме доста дълги години в националния отбор. Успях тази година да изгледам доста мачове от българското първенство. Смело мога да кажа, че този сезон бе най-интересен лично за мен. Със сигурност доста от състезателите ще са израснали. Повечето от момчетата играеха в чужбина, което също е голям плюс", каза Николай Пенчев.

Именно тази сплав от опитни и млади, както и високото ниво на волейбол в чужбина и увеличаването на конкуренцията в родното първенство, могат да се окажат ключови за представянето ни тази година.

Съставът на България за първия турнир от VNL в Япония
Съставът на България за първия турнир от VNL в Япония

"Винаги е по-лесно, когато има по-опитни състезатели около теб. Помагат ти в трудни моменти. Тази година има по-голяма сплав от опит и младост и се надявам това да допринесе за по-добри резултати", смята Денис Карягин.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти