Гледай на живо

"Sportal studio live": Какво е настроението в лагера на Лудогорец преди битката с Нордселанд - на живо с включване от "Фарум Парк"

Автомобилен тим продава рекламни площи на търг

Автомобилен тим продава рекламни площи на търг

Търсенето на спонсори в автомобилния спорт е истинска наука, в която резултатите идват трудно и парите никога не стигат. Това важи както за малките аматьорски тимове, така и за отборите във Формула 1. Но най-хубавото е, че от тази формула има изключения и когато се стигне до тях, винаги е много интересно.

Точно в тази ситуация се оказа най-големият сред малките отбори в австралийския пистов шампионат Суперкарс - Еребус. Тимът спечели легендарната надпревара “1000 километра на Батхърст” през 2017, след това изостана, после след коронавирус пандемията загуби голямата си звезда Дейвид Рейнолдс и изостана в класирането.

Но за сезон 2023 в Суперкарс се смениха техническите правила и отборите използват ново поколение автомобили - Форд Мустанг и Шевролет Камаро - отново силует рейсинг коли, които обаче са много близо до оригиналите като размери.

От началото на новата ера в Суперкарс минаха 12 състезания, като пилотите на Еребус спечелиха 5 от тях и Броуди Костеки и Уил Браун са първи и втори в индивидуалното класиране. Това взриви интереса на спонсорите към Еребус, който вече се ползва с подкрепата на Кока-Кола. И по колите на тима са останали много малко свободни места. И заради големият интерес тези свободни места ще се продават на поредица онлайн търгове, които стартираха вчера.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти