Стотици деца събра лекоатлетическият турнир "Бягай с усмивка" в пернишкия квартал "Изток"

Стотици деца събра лекоатлетическият турнир "Бягай с усмивка" в пернишкия квартал "Изток"

Шести детски лекоатлетически открит турнир "Бягай с усмивка" се проведе днес в най-големия пернишки квартал "Изток". Стартът му бе даден тази сутрин пред районното кметство. Главен инициатор на спортната проява е националната състезателка по лека атлетика Милка Михайлова. Събитието е подкрепено от Община Перник.

За БТА Десислава Стойова - главен експерт "Спорт" в общинската администрация, каза, че лекоатлетическият турнир е утвърдено и традиционно събитие, радващо се на своя аудитория и интерес, както и място за преоткриването на нови спортни дарования. Тя изтъкна, че леката атлетика е неизменно свързана с миньорския град. Стойова припомни още, че през тази година се навършват 100 години от рождението на един от доайените на този спорт в Перник - Петър Спасов.

Участие в днешната надпревара взеха над 300 деца и младежи от различни учебни заведения и детски градини на територията на Перник. В зависимост от възрастовите групи момичетата и момчетата пробягаха разстояния от 100, 200, 300, 500 и 1000 метра.

Наградният фонд на състезанието бе осигурен от местния бизнес. Събитието уважиха заместник-кметът на Перник Стефан Кръстев и кметът на кметство Изток Десислава Стоянова.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти