Нешвил Предатърс освободи треньора Джон Хайнс

Нешвил Предатърс освободи треньора Джон Хайнс

Джон Хайнс бе освободен от поста старши треньор на Нешвил Предатърс от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), съобщава агенция АП.

Нешвил не успя да стигне до плейофите за купа "Стенли" за първи път от сезон 2013/2014, завършвайки на три точки зад осмия в Западната конференция Уинипег Джетс. Самият Хайнс класира отбора във финалния турнир във всеки от първите си три сезона начело на отбора, но не успя да спечели серия.

Хайнс имаше още една година по договора си с Предатърс, който двете страни преподписаха на 19 май 2022. Треньорът се разделя с клуба с баланс 134-96-18 от 248 мача в редовния сезон и 3-11 в плейофите.

Името на заместника на Хайнс все още не е известно, тъй като неговият помощник Дан Ламбърт също бе освободен.

"Джон Хайнс е добър човек и добър треньор. Убеден съм, че той ще продължи да израства в НХЛ. След заседанието ни в края на сезона обаче решихме, че е време за промяна", каза Бари Тротц, който ще заеме поста генерален мениджър на 1 юли.

Хайнс е шестият треньор, който бе освободен след края на редовния сезон в НХЛ. Останалите са Далас Ийкинс (Анахайм Дъкс), Питър Лавиолет (Вашингтон Кепитълс), Брад Ларсен (Кълъмбъс Блу Джакетс), Дарил Сътър (Калгари Флеймс) и Жерар Галан (Ню Йорк Рейнджърс).

Хайнс е с баланс 284-255-63 в 602 мача като треньор на Ню Джърси Девилс и Предатърс. Той обаче има само четири победи в плейофите.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти