Над 500 триатлонисти ще се състезават през юни в парк "Росенец"

Над 500 триатлонисти ще се състезават през юни в парк "Росенец"

За трета поредна година парк "Росенец" ще бъде домакин на триатлона Lion Heart Utopia Cross Triathlon, в който се очаква да се включат 500 състезатели. Триатлонът е част от "Бургас спорт фест 2023" и се организира от сдружение "Лъвско сърце", съобщават от Община Бургас.Състезанието започва на 3 юни. Първата дисциплина е плуване в акваторията на „Ченгене скеле“, като участниците трябва да направят две обиколки с дължина от по 750 метра. Вторият етап в състезанието е колоездене в парк „Росенец“ и Странджа планина. Общата дължина на колоездачното трасе е 40 км. Последната дисциплина в триатлона е 10 км бягане в самия парк „Росенец“. 

Краят на състезанието ще бъде последван от награждаване. След него организаторите са предвидили и музикално парти, което ще е с вход свободен и всички бургазлии и гости на града са поканени да се присъединят, допълват организаторите.

Дейността на Сдружение “Лъвско сърце” първоначално започва в Приморско, където и тази година от 1 до 3 септември ще се състои най-големият в страната крос триатлон. С разрастването на дейността им до "Росенец" организаторите целят чрез спорта да бъдат популяризирани повече природни и културни забележителности в района.

"Нашата задача е всички 500 участници, освен да премерят сили в състезанието, да припознаят района и като място за семеен и спортен туризъм", допълват от сдружението.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти