Гледай на живо

Само съдиите ли са причината за загубата на Ливърпул - Гледайте "Контра"

България стартира срещу Китай пътя си към Париж 2024

Националният отбор на България по волейбол за мъже ще започне своята борба за участие на Олимпийските игри в Париж през лятото на 2024 година с мач срещу отбора на Китай, който ще бъде домакин и на турнира, в който ще участват и „лъвовете“. Градът, в който ще се проведе турнирът ще бъде обявен на по-късен етап. 

Двубоят между България и Китай ще бъде на 30 септември в 14:30 часа българско време. Още на следващия ден „лъвовете“ ще срещнат и първото си по-сериозно изпитание на турнира в азиатската държава, а именно тимът на Полша. Мачът между българите и поляците ще бъде на 1 октомври от 11:00 часа българско време.

Пламен Константинов: Цецо Соколов сам взе решение да пропусне Лигата на нациите
Пламен Константинов: Цецо Соколов сам взе решение да пропусне Лигата на нациите

На 3 октомври в 5:00 часа България ще срещне Аржентина, а точно 24 часа по-късно ще бъде и двубоят с Нидерландия. Последните три мача на „лъвовете“ ще бъдат в три последователни дни от 6 до 8 октомври. Първият съперник на нашите в тази серия ще бъде Канада, а срещата с „кленовите листа“ ще бъде от 5:00 часа. На следващия ден в 8:00 ще бъде и двубоят с Мексико, а последната среща на „лъвовете“ ще бъде с „червените дяволи“ от Белгия, като тя ще се играе в 5:00 часа.

По регламент първите два отбор в края на трите квалификационни турнира ще получат квота за Олимпийски игри във френската столица идното лято. Останалите квоти ще бъдат разпределени на база световната ранглиста, а това ще се случи през юни 2024 година. Олимпийският шампиони от Токио 2020 Франция се класира за турнира като домакин на Игрите. 

Пълна програма на България на квалификационния турнир в Китай: 

1. Китай – БЪЛГАРИЯ, 30 септември, 14:30 часа българско време 
2. Полша – БЪЛГАРИЯ, 1 октомври, 11:00 часа българско време 
3. Аржентина – БЪЛГАРИЯ, 3 октомври, 5:00 часа българско време 
4. Нидерландия – БЪЛГАРИЯ, 4 октомври, 5:00 часа българско време 
5. Канада – БЪЛГАРИЯ, 6 октомври, 5:00 часа българско време 
6. Мексико – БЪЛГАРИЯ, 7 октомври, 8:00 часа българско време 
7. Белгия – БЪЛГАРИЯ, 8 октомври, 5:00 часа българско време

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти