Христо Стоичков се завърна, отново получи 20% от акциите на ЦСКА - София

Христо Стоичков отново е собственик на ЦСКА - София, видя Sportal.bg. Това е станало факт след проведено на 31 март 2023 година заседание на Съвета на директорите на “Спорт инвестмънт” - дружеството, което е собственик на футболния клуб.

На него е решено “Спорт инвестмънт” да продаде на Христо Стоичков 50 470 акции, които са с номинална стойност 5 047 000 лева. Това значи, че легендата на ЦСКА, Барселона и българския футбол получава 20 % от акциите на клуба.

Останалите 80% се разпределят поравно между Данаил Ганчев и Данаил Илиев.

"След станалите разисквания и мнения Съветът на директорите единодушно реши: 

1. “Спорт Инвестмънт” АД да продаде на Христо Стоичков собственото му временно удостоверение, издадено от “Професионален футболен клуб ЦСКА - София” АД, удостоверяващо, че “Спорт инвестмънт” е записало и притежава 50 470 броя обикновени, налични, поименни акции с право на глас от капитала на ЦСКА - София, на обща номинална стойност в размер на 5 047 000 лева; 

2. Цената и всички останали условия по този договор за покупко-продажба да бъдат договорени от изп. директори и законни представители на дружеството. 

3. Възлага на изп.директори и законни представители на дружеството, след сключването на съответния договор за покупко-продажба, да джиросат временно удостоверение на купувача Христо Стоичков", гласят взетите решения.

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти