Александра Фейгин сменя своя хореограф

Александра Фейгин сменя своя хореограф

Александра Фейгин ще работи с нов хореограф през следващия сезон, съобщи треньорката на фигуриската Ина Лутай. Сестрата на двукратната световна шампионка при танцовите двойки Албена Денкова подкрепяше състезателката си от София, тъй като не пътува за Япония.

„Много съм доволна, защото последните два сезона бяха изключително тежки за нея. Тези шест месеца, през които не тренира си оказаха влияние. Смятам, че изиграването чисто на скоковете, без абсолютно никакво наказание от съдиите, е огромен успех за нея. Това й дава една увереност, че тепърва най-добрите й класирания предстоят", каза специално за БНР Лутай след 24-о място на Фейгин на Световното първенство по фигурно пързаляне в Сайтама (Япония).

"Сега ще й дадем почивка от една седмица и след това започваме работа по новите програми. В момента много подробно изследвам абсолютно всеки хореограф, който работи на световно ниво, който поставя програми на звездите във фигурното пързаляне. Искам да избера хореограф, с който тя да работи през следващия сезон. Чудя се, на кой точно да се спра", допълни сестрата на Албена Денкова.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Досега Александра Фейгин работеше с руския хореограф Никита Михайлов.

"Говорих с Андрей, който е със Саша в Япония. Точно преди волната програма тя е отишла при него с молба да пробва четворен тулуп. Споделила е, че леда я изхвърля изключително добре. Направила е 5-6 опита, въпреки че не е заложен в програмата й. Андрей каза, че някой са били успешни. За това сега ще поискам разговор с федерацията. Ще настоявам, когато в началото на сезона заледяват пързалката в Зимния дворец, да извикат специалист от чужбина или пък човек, който разбира от съставките, които трябва да съдържа леда, за да може той да бъде добър за индивидуално фигурно пързаляне. За нас това ще бъде много важно", добави треньорката.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти