Сайнц каза коя е била голямата грешка на Ферари в Джеда

Лошото начало на сезон 2023 за отбора на Ферари продължи и във втория уикенд за годината – Гран При на Саудитска Арабия. В Джеда Карлос Сайнц и Шарл Леклер завършиха едва седми и осми, въпреки че се очакваше трасето край бреговете на Червено море да подхожда много повече на характиристиките на SF-23 спрямо това в Бахрейн на старта на сезона.

Ферари няма да прави Б-версия на SF-23
Ферари няма да прави Б-версия на SF-23

Според Сайнц това поредно незадоволително представяне на „Черните кончета“ се е дължало на избора да се заложи на настройки сходни с тези, които бяха използвани и на „Сахир“, а не на такива, които да дават повече скорост на правите. През зимата от Ферари направиха скок напред в намаляването на челното съпротивление и увеличаването на мощността на двигателя, чрез подобряването на неговата надеждност. В Бахрейн Сайнц и Леклер бяха в челото на класацията за максималната скорост на правите, но това не се повтори в Саудитска Арабия миналата седмица.

„Ние не бяхме с толкова малко съпротивление, колкото в Бахрейн. Всъщност ние използвахме почти същото задно крило като това с Бахрейн, където може би имахме по-малко притискане спрямо останалите. Тук нещата бяха изравнени.

„Но не това са нашите лимитиращи фактори – челното съпротивление и мощността, не е това. По-скоро губим в състезателното темпо и деградацията на гуми. Освен това колата е много чувствителна във фазата на завиване, което не е правилно. Ние знаем кои са нашите слабости и работим върху тях“, заяви Сайнц.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти