Гледай на живо

Евро 2024: Нидерландия - Франция 0:0

Буфон за наказанието на Юве: Мазохистичната сила ли се самобичува, или антисилата, която иска да победи силата?

Буфон за наказанието на Юве: Мазохистичната сила ли се самобичува, или антисилата, която иска да победи силата?

Легендата на Ювентус и настоящ вратар на Парма Джанлуиджи Буфон даде интервю пред “Ла Стампа”, в което говори по различни теми.

За наказанието на Ювентус

Чакам юридическите процедури да приключат. Но в случай на втора тежка присъда в рамките на 17 години, имайки предвид, че Ювентус е представен като силата, защото печели, няма как да не си задам следния въпрос: мазохистичната сила ли се самобичува или антисилата, която иска да победи силата? Андреа Аниели? Спирам се на преценката си на терена, който е моят свят, и затова казвам, че десетте години на президента са неповторими. Ще минат десетилетия преди някой да успее да ги изравни.

За последните критики към Джанлуиджи Донарума

Това е съдбата на вратарите. Роля, която не препоръчвам на моите деца. Винаги има непредвими фактори, които са независими от уменията. В сравнение с офанзивните роли ти имаш повече за губене, отколкото за печелене.

За смъртта на Синиша Михайлович и Джанлука Виали

Това ти носи тъга и разбираш за важността, която са имали отвъд футбола в социалния и семейния живот. Преди да бъдат шампиони те бяха бащи, съпрузи и приятели. Бях трогнат от писмото на дъщерята на Синиша. Трябва да накараме хората ни да осъзнаят какви късметлии сме, че сме заедно всеки ден и че нямаме болести. Спокойствието и здравето не бива да се приемат за даденост.

За признанието на Якуб Янкто, че е гей

Ако е решил, че е подходящо за екзистенциалното му благополучие, аз съм щастлив за него. Не трябва да сме изненадани. Хомосексуалността не бива да е нито проблем, нито табу. Виждам как децата ми се отнасят по определени въпроси нормално. Най-младите са пред нас по отношение на манталитета.

За възможното си оттегляне и целта на Парма да спечели промоция

Нека видим как ще приключим този сезон. На моята възраст мога да получа индикация и съм оптимист. Добре е да мисля месец за месец. Да кажем, че последните няколко месеца увеличихме малко темпото. Важно е да подхранваме надеждите и амбициите, че можем да постигнем дадена цел.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички