Родните съдии показаха отлични резултати пред водещ инструктор на УЕФА

Родните съдии показаха отлични резултати пред водещ инструктор на УЕФА

Всички родни футболни съдии показаха много добра физическа и теоретична подготовка по време на традиционния зимен семинар преди началото на пролетния дял на първенството, който се проведе през последните 4 дни в Национална футболна база "Бояна". Събитието събра всички водещи и асистент съдии от Първа и Втора професионална лига, както и международните ни съдии в женското направление.

Семинарът протече под ръководството на председателя на Съдийската комисия към БФС Виктор Кашай и с участието на изтъкнатия съдийски лектор на УЕФА Давид Фернандес Борбалан, както и на останалите членове на СК.

Борислав Михайлов връчи ФИФА значките на международните ни съдии
Борислав Михайлов връчи ФИФА значките на международните ни съдии

В периода 2-3 февруари се проведоха теоретични и практически тренировки за VAR и AVAR реферите ни под ръководството на отговорника за VAR към СК Георги Ринг, VAR мениджъра към БФС Петър Петров и инструкторите Радан Мирянов, Милко Николов, Николай Йорданов, Крум Стоилов, Николай Петров, Веселин Мишев и Йордан Иванов.

На 3 и 4 февруари се проведоха лекции и физически тестове на съдиите и асистент съдиите от ВПЛ, които включваха BMI и BFP измервания (индекс на телесна маса и процент телесни мазнини). Арбитрите от ВПЛ преминаха и теоретичен тест, след което проследиха лекция на главния фитнес инструктор на съдиите в България Николай Петров. Заниманията им включваха и работа по групи за ръководещи и асистент рефери.

Станислав Тодоров е съдия на годината, Кабаков остана втори
Станислав Тодоров е съдия на годината, Кабаков остана втори

На 4 февруари съдиите от ППЛ, както и международните съдии-жени имаха честта да получат ФИФА значките си лично от президента на БФС Борислав Михайлов в присъствието на вицепрезидента Емил Костадинов, директора на "Първенства и турнири" Валентин Чакъров, Виктор Кашай и председателя на Обществения съвет на БФС Валентин Михов.

Програмата на елитните ни рефери стартира с VAR лекция, водена от Петър Петров, а веднага след това участниците преминаха тест за работа с технологията. Последва и теоретична сесия за ръководещите съдии, водена от Давид Борбалан, а за асистентите – от Николай Петров.

В неделя, 5 февруари, съдиите от ППЛ преминаха BMI и BFP измервания, след което показаха отлични резултати при задължителните си физически проверки въпреки тежките метереологични условия.

Събитието завърши със семинар за Съдийските наблюдатели в професионалния футбол.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички