Над 300 състезатели ще участват на Държавното първенство по таекуондо в Панагюрище

Над 300 състезатели ще участват на Държавното първенство по таекуондо в Панагюрище

Зала "Арена Асарел" в Панагюрище ще бъде домакин на Държавен шампионат по таекуондо ITF, който започва утре и ще продължи до неделя. Над 300 деца, юноши, девойки, мъже, жени и ветерани от клубове от цялата страна ще участват в двете дисциплини - "спаринг" и "силов тест".

Най-добрите таекуондисти ще стартират в надпреварата, която е последна проверка за националите преди Европейското първенство в Италия през месец април. Седмица по-рано отново в Панагюрище се проведе семинар на съдийската комисия към Българска федерация по Таекуондо ITF и изпит за квалификация на съдии. В него участие взеха над 40 души, като основен акцент беше дисциплината "спаринг" и критериите в точковата система. Форумът беше воден от мастър Вергилий Ситнилски, генерален секретар на централата и Желязко Гагов, председател на съдийската комисия към федерацията.

"Предстои първото голямо състезание за годината и очакванията са за много силна конкуренция във всички възрастови групи на "спаринг" и "силов тест". Сигурен съм, че усърдната и професионална работа на треньорите по клубовете ще даде своето отражение върху представянето на всеки един състезател по време на Държавното първенство. Организацията около предстоящото състезание върви по план и всичко ще бъде на високо ниво, както винаги. Определено очаквам много сериозно представяне от всеки състезател. Това е огромен шанс за влизане в националния отбор на България за Европейското първенство. Ще бъде интересно и оспорвано през цялото време, затова приканвам всички приятели и почитатели на спорта да заповядат в залата и да гледат представянето на състезателите на Държавния шампионат в Панагюрище", каза Марио Богданов, председател на БФ Таекуондо ITF.

Входът за зрители в "Арена Асарел" е свободен и за трите дни.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти