Победи с продължения за българските отбори в ЕМБЛ

Победи с продължения за българските отбори в ЕМБЛ

Момчетата на ЦСКА до 16 години се нуждаеха от две продължения, за да спечелят първия си мач от турнира в Европейската Младежка лига в Будапеща. „Червените“ надвиха местния Хонвед с 82:79. В редовното време мачът завърши 68:68, а след първите пет минути добавено време – 75:75.

Столичани започнаха мача отлично и дръпнаха с 16 точки, но след това позволиха да изпуснат аванса си и се стигна до драмата в края.

Борис Гидов се отличи с 21 точки и 10 борби. Никола Чапкънов добави 19 точки и 8 борби. 15 вкара Марк Воденичарски, който се отличи с 11 борби. Калоян Колев наниза 12 точки, а 9 точки, 16 борби и по 7 асистенции и отнети топки записа Боян Кьосев.

Момчетата на БУБА Баскетбол до 15-годишна възраст започнаха с победа представянето си в турнира от Европейската Младежка Баскетболна лига в Тиват, Черна гора. Възпитаниците на Ивайло Желев спечелиха след продължение срещу унгарския Давид Корнел с 85:81. В редовното време резултатът бе 75:75.

Победата дойде много трудно, като Денис Партанаков бе герой в мача след тройка 13 секунди преди сирената, която прати мача в овъртайм.

Унгарците започнаха по-добре мача, но силна трета четвърт на БУБА успя да върне българския тим в мача, а в края – и да му донесе успеха след демонстрация на характер и воля за успех.

Мартин Гогов и Партанаков завършиха с по 18 точки за успеха. Валентино Ковачев се включи с 16 точки и 13 борби, а Иван Райков допринесе с 14 точки.

Още от Баскетбол

Виж всички