Гледай на живо

Контролна среща: Септември - Нефтчи (Фаргона) 0:1 (ПОЧИВКА)

Пореден силен ден за българския Counter-Strike

Пореден силен ден за българския Counter-Strike

Българските геймъри в Counter-Strike отново се справиха чудесно с всяка конкуренция и донесоха радост на родните фенове. Отборът на Партизан с Калин "KalubeR" Ерендицов и Виктор "Duplicate" Митев може да се похвали с плеяда от добри новини, като освен двете победи от днес - "гробарите" вчера се наредиха сред най-добрите 50 на света.

В обедните часове на деня тимът на 500 наказа с 2:0 (19-17, 16-11) играчите на амбициозния GODSENT в осминафинал от CCT South Europe 2. След оспорваното Inferno и далеч по-лесния Overpass, Николай "niki1" Панталеев и компания си запазиха място за мач с GamerLegion.

След това пък последваха два изключително тежки мача за "черно-белите". Първо те срещнаха ECLOT в двубой от Elisa Invitational Contenders Stage. Въпреки че чехите бяха с непълен състав - Партизан се затрудни много и след лесен Nuke се оказа приклещен в ъгъла, благодарение на прекрасен Mirage от съперника. Все пак на Inferno, именно KalubeR стана спасител за своите и след 71 фрага и рейтинг от 1.52, спечели с 2:1 (16-9, 6-16, 16-10).

За финал "гробарите" се изправиха срещу Sprout в плейофите на CCT. Датската организация също напъна "черно-белите", които си прибраха първата карта Inferno, но несигурно Vertigo, което изгубиха на продължения, ги докара до финален Anubis. Именно там обаче петицата се показа безкомпромисна, а пред всички в схватката изгря Марин "ROGA" Рогич с 1.27 статистика и 75 убити опоненти. На четвъртфиналите в шампионата Партизан ще се изправи срещу руския Aurora.

Йоан Иванов

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти