Олимпийският шампион по фигурно пързаляне в танцовите двойки Роман Костомаров остава в медикаментозна кома

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне в танцовите двойки Роман Костомаров остава в медикаментозна кома

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне в танцовите двойки от Торино 2006 Роман Костомаров остава в медикаментозна кома, но близките му са сигурни, че той ще преодолее болестта. Това каза пред ТАСС приятелят на Костомаров, двукратен световен шампион и хореограф Максим Стависки. На 10 януари сребърният медалист от Олимпиадата през 2002 година Иля Авербух съобщи, че Костомаров е в реанимация. По-късно източник на ТАСС разкри, че фигуристът е в тежко състояние в болница.

"Всички го подкрепяме. Сигурен съм, че той ще се справи и ще излезе от тази трудна ситуация. Роман е силен човек, има силен организъм. Няма големи промени в неговия състояние, той остава в медикаментозна кома. Някои неща са положителни, други не", каза Стависки.

"Понякога трябва да четете новини от "достоверни източници" за "рязкото влошаване" на здравето му, което всъщност не е така. Всеки път това е удар за близките му. Рома и аз ще се пързаляме отново", добави Стависки.

45-годишният Костомаров на зимната олимпиада в Торино спечели златен медал заедно с Татяна Навка. Двамата са още двукратни световни и трикратни европейски шампиони по фигурно пързаляне, както и победители във финала на серията Гран При.

Стависки и Албена Денкова са двукратни световни шампиони при танцовите двойки за България.

Снимки: Gettyimages

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти