Георги Аврамчев: Вече се говори с уважение за българското плуване

Георги Аврамчев: Вече се говори с уважение за българското плуване

Председателят на Българска федерация по плувни спортове Георги Аврамчев е доволен от постиженията на българските плувци през изминалата година и вярва, че състезателите имат потенциал за още по-големи успехи.

"Имаме млад отбор от 15-16 състезатели с потенциал да покрият нормативи за Олимпиадата в Париж. Когато работиш със сърце, резултатите идват.  В момента 25 състезатели са на лагер в Одрин, където има отлични условия за подготовка. Отборът е много сплотен, а от юношите идват още качествени състезатели и това ни прави оптимисти за развитието на българското плуване. Вече се надяваме не само на финали в отделните дисциплини, а защо не и на медали", каза Аврамчев на пресконференция днес.

Щафетата на 4 по 200 метра свободен стил за мъже записа исторически първи финал на световното първенство в малък басейн в Мелбърн в края на миналата година, за което четиримата участници Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев бяха избрани за отбор на месец декември, а селекционерът на националния отбор Кристиян Минковски за треньор на месеца.

"Бях на Световното първенство в Мелбърн и на конгреса на Световната централа и лично се уверих, че вече се говори с уважение за българското плуване. Започват да се съобразяват с нас, колкото и нескромно да звучи", каза още Аврамчев.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти