Олександър "s1mple" Косталиев е най-добрият играч за годината, FaZe грабна приза за отборите

Олександър "s1mple" Косталиев е най-добрият играч за годината, FaZe грабна приза за отборите

Премина шоуто за награждаването на най-добрите в света на Counter-Strike за целия сезон 2022, организирано от елитната медия HLTV. По време на церемонията бяха връчени куп награди, след които стана ясно, че s1mple отново е играч №1 в света, а за най-силен тим на годината бе ознаменуван FaZe Clan.

Награждаването започна с наградите на панела, където Никола "⁠NiKo⁠" Ковач стана ентрифрагър на годината, а YEKINDAR и STAVN си спечелиха съответно среброто и бронза. 

Най-добрият rifler за годината пък е Сергей "⁠Ax1Le⁠" Рикторов, надминавайки другите номинирани ropz и KSCERATO. 

Lurker за 2022 е Иля "⁠Perfecto⁠" Залутский, NAF и sjuush пък останаха на крачка от първото място. 

Олександър "s1mple" Косталиев си спечли златото при снайперистите, а на второ и трето място останаха sh1ro и ZywOo.

In-Game Leader №1 в света е водачът на FaZe Clan Фин "karrigan" Андерсен. Зад него се наредиха Джами "Jame" Али и Каспер "cadiaN" Мьолер.

Най-добър треньор пък е Андрей "⁠B1ad3⁠" Городенский на NAVI. Отличени бяха също RobbaN и sAw. Така бе съставен и звездният отбор за 2022 с имената на NiKo, karrigan, Ax1Le, s1mple и Perfecto, ръководени от украинския специалист.

Илия "m0NESY" Осипов взе две награди - за новобранец на годината и тази за отиграване на годината, за 1 срещу 4 ситуацията срещу MIBR в BLAST Premier Spring Groups.

При дамите отбор №1 стана Nigma Galaxy, а FURIA Fe и CLG Red съшо бяха наградени. Най-добър тим в света, при оспорваната класация на мъжкия CS:GO стана спечелилият Катовице, Кьолн и Мейджър в една година FaZe Clan. Съставите на Nаtus Vincere и G2 Esports пък заеха втора и трета позиция.

Показани бяха и играчите от топ 30, където се появиха и някои фаворити за първите 20 като electronic, EliGE, Degster, cadiaN и REZ.

Дойде време за най-добрите играчи при дамите, където златото снайперистката грабна Ана "ANa" Думбрава. Olga и vilga пък заеха следващите две места в класацията.

Моментът на истината настъпи - кой ще бъде избран за №1 в турбулентната за всички в света на CS:GO 2022 година. Тримата номинирани бяха обявени по-рано днес, като те бяха именно Дмитрий "sh1ro" Соколов от Cloud9, Матю "ZywOo" Ербо от Team Vitalityи Олександър "s1mple" Косталиев от NAVI.

На сцената излезе легендата Олоф "olofmeister" Кайбиър, за да връчи трофея за най-добър играч на вече трикратния му носител - великият s1mple. Украинското чудо стана MVP на IEM Кьолн и BLAST Spring Final, EVP в Катовице, Мейджърите в Антверпен и Рио, както и na EPL S15 и S16. През това време спечели пролетния финал на BLAST, завърши втори в Антверпен и Кьолн, а бронза получи в Катовице. Неговият 1.26 рейтинг и 1.32 impact доказаха, че заслужава третата си награда за геймър №1, след като ги прибра през 2018 и 2021. 

На второ място се приземи ZywOo, а трети остана sh1ro.

Йоан Иванов

Снимка: HLTV

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти