Гледай на живо

Мелета на терена прекратиха контролата на Левски с шампиона на Малайзия - на живо от Дубай с подробностите

Алжир кани националния ни отбор за приятелски мач

Алжир кани националния ни отбор за приятелски мач

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева проведе среща с посланика на Алжир в България Н. Пр. Байя Бенсмаил. Двете обсъдиха възможностите за задълбочаване на двустранните отношения между двете държави.

Министър Лечева и посланик Бенсмаил постигнаха съгласие да ускорят работата по Споразумение за сътрудничество в областта на спорта между Правителството на Република България и Правителството на Алжирската демократична и народна република, подписано през 2019 г. Алжирската страна има сериозен интерес към българските постижения в спортната медицина, както и към опита и експертизата на българските треньори.

България се изкачи с едно място в ранглистата на ФИФА, южноамериканци окупират първите две позиции
България се изкачи с едно място в ранглистата на ФИФА, южноамериканци окупират първите две позиции

България и Алжир поддържат дипломатически отношения от 60 години, а посланик Бенсмаил подчерта, че нейните сънародници изпитват голямо уважение и топли чувства към българите, които са участвали активно в изграждането на държавата след обявяване на нейната независимост. 

Българският национален отбор е и първият, играл приятелски мач с националния отбор на Алжир. По този повод посланик Бенсмаил отправи покана чрез ММС за нова приятелска среща между националните ни футболни отбори, с която да бъде отбелязана 60-ата годишнина от установяване на дипломатическите отношения между двете държави.

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти