Националите по електронен футбол влизат в квалификации с нов мениджър

Националите по електронен футбол влизат в квалификации с нов мениджър

Българският представителен тим по електронен футбол на FIFA23 започва участието си в Play-Ins квалификациите за участие в FIFAe Nations Series 2023 с нов мениджър. През предстоящия сезон активностите на националите ще бъдат координирани от Томас Конов – дългогодишен FIFA анализатор, коментатор и водещ на студия, а от скоро и част от екипа на „Нова телевизия“ в ресор „Международен футбол“. Националният отбор започва тазгодишното си участие в организираните от световната футболна асоциация ФИФА Play-Ins в състав Иван Чуров (Falcons DrNightWatch), Илия Стоянов (IStoyanov10), Димитър Досев (SuperMax) и Стефан Чечи (Chechi). Четиримата състезатели спечелиха правото да представят България в предстоящите квалификации в рамките на селекционен турнир, проведен в началото на пролетта на тази година.

Българският отбор започва тазгодишното си участие в Play-Ins квалификациите от Втора дивизия на Конференция 1, заедно с отборите на Румъния, Хърватия, Литва и Словакия. Съперниците ще играят по два пъти помежду си на 15 и 16 декември във формат двама срещу двама на конзола PlayStation 5. Първите два отбора в класирането, след изиграването на всички мачове, ще се изкачи в Първа дивизия на Конференция 1. Предстоят още два Play-Ins квалификации – на 26/27 януари и на 3/4 март.

Всяка от четирите европейски конференции е съставена от 10 отбора, разделени по равно в 2 конференции. Най-добрите отбори в крайното класиране на първите дивизии в четирите конференции ще се класират директно за плейофите на FIFAe Nations Series 2023, докато останалите състави ще трябва да се съревновават за това право през основната схема на квалификациите. Общо 20 европейски тима ще вземат участие в плейофната фаза.

Сформирането на представителен отбор на България по електронен футбол стана възможно благодарение на партньорството между Български футболен съюз и компаниите „Спортс Мениджмънт България“ и „Кий Ивентс енд Комуникейшън“, както и с основната подкрепа на А1 България.

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти