Еванс стартира тестовете на Тойота

Еванс стартира тестовете на Тойота

Зимната почивка на заводския пилот на Тойота Елфин Еванс приключи в понеделник с първите тестове на уелсеца, посветени на сезон 2023 в Световния рали шампионат (WRC). Със завръщането на Ойт Танак в М-Спорт, лидерите на трите заводски отбора в WRC са вече ясни, а догодина ни очаква изключително интересна битка за световните титли.

Еванс беше едно от големите разочарования през сезон 2022 в WRC, но уелсецът обясни, че е наясно какво трябва да промени, за да се върне в челото, тъй като през изминалия сезон не успя да спечели нито едно рали.

Еванс стартира седмицата с тест на макадам в Каталуня, а скоро предстоят и тестовете на Тойота и Хюндай на сняг. Условията, подбрани за теста на Еванс бяха сходни с тези на тежките макадамова ралита в календара като “Акрополис” и “Сардиния”, а още през март предстои първото тежко такова рали - “Мексико” се завръща в календара.

Ойт Танак обяви завръщането си в М-Спорт
Ойт Танак обяви завръщането си в М-Спорт

Еванс завърши 2020 и 2021 на второ място в крайното класиране и през 2022 се очакваше да е големият фаворит на Тойота за световната титла, но беше напълно засенчен от новия световен шампион Кале Рованпера.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти