Проведе се работна среща на БФС с представители от ДЮФ на водещите клубове, школи и академии

Проведе се работна среща на БФС с представители от ДЮФ на водещите клубове, школи и академии

Днес в Национална футболна база „Бояна“ се проведе работна среща между представители на Българския футболен съюз и ръководствата на детско-юношеските школи на редица от водещите клубове, както и на някои от най-развитите футболни школи и академии у нас, информира сайтът на БФС. Основни теми на събитието бяха резултатите и изводите от стартиралата през септември т.г. Национална програма за обучение на таланти за футболисти до 14 г., както и въвеждането на новата онлайн академия, разработена от БФС, в помощ на всички клубове и детско-юношески школи в страната. Дискутирани бяха и редица въпроси, свързани с ежедневната работа и актуалните проблеми в детско-юношеския футбол.

Срещата бе водена от техническия директор на БФС Георги Иванов, който акцентира върху фундаменталното значение на последователната и устойчива работа с талантите в проектонационална възраст (12-14 години) – както в клубовете и академиите, така и в националните отбори. От своя страна главният методист на юношеските национални отбори Лъчезар Димов обобщи резултатите и тенденциите в първия полусезон на програмата за проектонационални отбори (U14) в петте зони (София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново) и презентира основните принципи на работата с новата онлайн академия на БФС. Напълно безплатен достъп до нея ще имат всички заинтересовани футболни клубове, школи и академии у нас, които могат да се възползват от огромен обем база данни, методики и тренировъчни упражнения в широк диапазон (U6-U15) по холандски модел.

В близките дни ще бъде организиран и мащабен онлайн семинар, в който ще бъдат разяснени в детайли всички организационни и технически въпроси, свързани с функционирането на онлайн академията и предимствата, които тя може да осигури във всекидневната тренировъчна дейност на всеки клуб или школа.

В началото на следващата година работни срещи за повишаване на качеството на работа в детско-юношеския футбол ще бъдат проведени и във всички зонални центрове на БФС.


"Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти