Гледай на живо

Контролна среща: Септември - Нефтчи (Фаргона) 0:2

Трифон Лапков: Няма голяма разлика в класите, опитът на Халкбанк бе решаващ

Шампионът Хебър (Пазарджик) отстъпи като домакин на турския Халкбанк (Анкара) с 2:3 гейма в третия си мач от група В на Шампионска лига, който се игра в зала „Васил Левски“.

Ето какво каза пред БНР диагоналът Трифон Лапков след двубоя:

"В първите два гейма доста ни надиграха, играха силно, ние не можахме да тръгнем по най-добрия начин - с увереност и агресия. Изпълняваха много добър сервис, много са добри на атака и блок. Тръгнахме леко плахо, после отново показахме, за пореден път, доста характер, и наваксахме два гейма, което е страхотно. В тайбрека направиха серия от сервиси, от която не можахме да се върнем - разликата беше голяма."

"На моменти тяхната класа беше по-висока, но когато играхме освободено и с агресия, и когато ни се получаваха нещата - силните ни страни като сервис, блок, атака, играем равни с тях. В два гейма ги надиграхме доста. Не мисля, че има кой знае каква разлика в класите, те имат по-голям опит в такива мачове - като индивидуалности, и като отбор", добави волейболистът на "тигрите".

"За съжаление, на мача в Добрич разкъсах коремен мускул за втори път. Минах контролен преглед, който показа, че вече всичко би трябвало да е зараснало, но все още продължавам с терапията и с физически упражнения, които да ме подготвят да започна на пълни обороти. Надявам се да не ми се случва трети път, надявам се всичко да е на 100 %", завърши Лапков.

Още от Волейбол

Виж всички