Камен Златков: Надявам се предстоящият сезон да бъде още по-добър за мен

Камен Златков: Надявам се предстоящият сезон да бъде още по-добър за мен

Българският национал в алпийските ски Камен Златков се надява на добро представяне през предстоящия сезон. Той вече направи силен старт на кампанията с две победи в слалома в състезания на ФИС в шведския курорт Каабдалис на 19 и 20 ноември."Вече направих първи състезания и постигнах много добри резултати, което ми дава увереност на старта на новия сезон. Пожелавам си да съм здрав, а с всичко друго ще се справя. Надявам се тази година да бъде още по-добра за мен. Целта ми е да стана по-стабилен, да натрупам повече точки за Световната купа, да не допускам състезания, в които не завършвам", каза Златков.

Алпиецът е доволен от свършената работа през лятото и се чувства много по-уверен.

10 БФ Ски с последни новини преди СК по сноуборд в Банско

"В тренировките наблегнахме върху първите маншове, защото там имах резерви, както и върху психическата ми устойчивост, за да постигна по-голямо постоянство през сезона. Целта ми е да вляза и да се утвърдя в топ 30 на Световната купа. Това е следващата стъпка", каза Златков в интервю за БТА.

"Ските ми са бързи, работихме върху настойките и смятам, че са доста добри. Надявам се да направя повече от предишния сезон, с малки стъпки да напредвам постоянно и да вървя нагоре. Чувствам се по-уверен, което е важно", добави той.

Златков стартира за Световната купа в първия слалом през кампанията във Вал Д'Изер (Франция) на 11 декември, а основен акцент в предстоящия сезон е и Световното първенство в Мерибел (Франция) във втората половина на февруари.

"Концентриран съм изцяло върху слалома. Гигантският слалом е подкрепяща дисциплина, която ми помага да доразвия качествата си за слалома. След началото на сезона за Световната купа във Вал Д'Изер ще участвам и в два старта от Европейската купа през декември. Фокусът ми за новия сезон е насочен основно към състезанията от Световната купа и към Световното първенство", каза алпиецът.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти