Гледай на живо

Как ще се отразят на Манчестър Сити повдигнатите обвинения - Гледайте "Контра"

Адаптиран старт на Darko Team Baby Cup

Адаптиран старт на Darko Team Baby Cup

Повече от 300 деца стартираха в първото съревнование за сезона в зала на 27 ноември 2022. Надпреварата Darko Team Baby Cup – епизод 2 даде начало на лекоатлетическите надпревари под покрив в столичната “Асикс Арена“. Състезанието бе за деца на възраст от 4 до 13 години и отворено за всички желаещи – без значение дали са картотекирани спортисти, членове на състезателен клуб или желаеха да направят първите си стъпки в леката атлетика.

Децата бяха разпределени в пет възрастови групи от 10 български града и премериха сили на 50 метра и 60 метра. Всички състезатели получиха стартови номера, документ за присъединяване, а най-бързите във всяка възрастова група бяха наградени с медали и подаръци от Darko Team.

Спортът има силата да приобщава и това бе затвърдено по време на Darko Team Baby Cup - за първи път в събитието се включиха и атлетите на три клуба по адаптирани спортове: СК "Адаптирани Спортове", СК "БГ и спорт за всички" и СК "Спорт, СОП, Самбо за Развитие". Адаптираните стартове бяха в дисциплината 60 метра и участниците се представиха блестящо в първото си участие в турнира, което беше под мотото Train4Inclusive – европейска инициатива за приобщаващ спорт, подкрепена от програма Еразъм+ на ЕС.

Участници:
СК "Адаптирани Спортове": Атанас Санкийски, Йоанис Архонтис, Росен Варадинов, Пламен Шаламанов, Виктор Иванов, Радослав Петков
СК "БГ и спорт за всички": Габриела Велинова, Петър Пертовалиев
СК "Спорт, СОП, Самбо за Развитие": Никола Томов, Борис Кърлев

Darko Team Baby Cup се организира за втори път. В първото издание на стадион “Васил Левски “ през април участваха деца от 10 клуба.

Събитието се провежда от състезателен клуб „Дарко Тим“, който е профилиран в началното образование по лека атлетика. В школата тренират над 200 деца от цяла София.

По време на състезанието, Асоциация за развитие на българския спорт представи на участващите спортни организации и резултатите от проект #SafeSPORTevent, който разработи наръчник и практични протоколи за организатори на спортни събития, които да спомогнат за предотвратяването на разнородни рискове и да гарантират сигурна среда. Ресурсите са налични за свободно ползване на сайта на инициативата, съ-финансирана по програма Еразъм+ на Европейския съюз: www.safesportevent.net

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти