Гледай на живо

Контролна среща между ЦСКА 1948 и Шкендия (Северна Македония) 1:0 /почивка/

FaZe надигра NIP и се нареди на финал срещу домакините

FaZe надигра NIP и се нареди на финал срещу домакините

FaZe Clan победи с 2:1 (11-16, 19-17,16-8) Ninjas in Pyjamas във втория полуфинал от BLAST Premier Fall Finals CS:GO. Схватката е гледана от над 20 хиляди зрители в датската "Роял Арена". "Нинджите" избраха да стартират на Overpass, след това karrigan и компания си резервираха Nuke, а за трети мап остана Mirage.

Началото на Overpass, противно на очакванията, бе в ръцете на NIP. es3tag отново изгра на роден терен в първите рундове и донесе първите три точки на своите. От FaZe обаче бавно започанаха да наваксват и дори стигнаха до пълен обрат на полувремето: 8-7.

Влизайки в ролята на тактически по-силните полицаи, от шведска страна започнаха да изглеждат като много по-стабилен отбор. In-Game Leader-ът Aleksib изгря в срещата, като спечели доста важни схватки в победата от 16-11.

Втортата карта - Nuke, която бе избор на FaZe, се оказа под контрола точно на американската организация в началото на схватката. Аванасът на момчетата, водени от karrigan, се увеличаваше доста бързо, но към средата на полувремето, от шведска страна започна обрат, който в крайна сметка гарантира на "нинджите" халфа 9-6.

Известна доза късмет спаси FaZe по време на втората част, която геймърите докараха до продължения. В крайна сметка тези продължения бяха пагубни за шведските геймъри. При 19-17 стана ясно, че всичко ще се реши на Mirage.

Стабилността на последния Mirage бе в ръцете на FaZe. Докато за шведските геймъри играта държеше само Brollan, то от американска страна, целият тим се справяше блестящо. Така не след дълго FaZe се нареди на големия финал утре.

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти