Иван Влъчков ще стартира първи в своя клас на "Писта Дамасцена"

Иван Влъчков ще стартира първи в своя клас на "Писта Дамасцена"

Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира първи в своя клас Туринг на "Писта Дамасцена". Състезанието се провежда на Серес в Гърция и е трети, последен кръг от шампионата на БФАС на Затворен маршрут. Пилотът на ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък спечели първите два кръга от сезона в София и Бургас Влъчков записа най-доброто си време в първата квалификация - 1:36.209 мин., когато условията на пистата бяха по-добри. Във втората те се влошиха значително заради падналия дъжд и пилотите нямаха възможност да подобрят времената си.

До Влъчков от първа редица ще потегли Стоил Неков с Хонда Сивик също от екипа на ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък. Трети ще стартира Нейко Нейков с Рено Клио, който бе най-бърз във втората квалификация. За първи път тази година участва Симеон Донов, който кара резервната кола на Влъчков. Той ще потегли от 5-а позиция в утрешното състезание.

„Беше сложна квалификация днес при променили условия на пистата, на която не сме карали от много години – каза Влъчков. – Сесиите преминаха при отлична организация. Благодаря на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България и на семейството ми.“

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти