Повече срещи с видеоповторение в Ефбет Супер Волей

Повече срещи с видеоповторение в Ефбет Супер Волей

Ръководството на Национална Волейболна Лига взе решение да увеличи броя срещи в Ефбет Супер Волей, на които да бъде използвана системата за видеоповторение. По този начин се цели намаляване до минимум напрежението по време на двубоите, и да се осигури по-спокойна работа на съдиите.

"От началото на годината ставаме свидетели на изключително оспорвани срещи, което може да радва всички фенове на волейбола. Зрителският интерес расте с всеки изминал ден, както и конкуренцията между отборите, което се вижда и от получените резултати само от първите два кръга на шампионата. Нормално е това да доведе след себе си и малко напрежение. Към момента разполагаме с един Видео Чалъндж, и колкото и да ни се иска - няма как да покрием с него всички двубои. До края на първия полусезон планираме на поне още 5-6 срещи извън предварително определените, да използваме системата за видео проверка. Както и на всички срещи до сега, разходите за системата и в допълнителните срещи ще се поемат от Лигата, а не от клубовете", заяви президентът на НВЛ Живко Желев.

"Очакваме в началото на следващата година да пристигне и втората система, което ще улесни още повече дейността ни в тази област. За всички останали мачове ще трябва да се доверим на съдиите, както сме го правили винаги. Ние имаме наистина добри съдии, но все пак да не забравяме, че и те са хора и могат да допуснат грешки", допълни Желев.

"Няма какво да се заблуждаваме, че и изискването за наличие на Видео Чалъндж на всеки двубой от Ефбет Супер Волей рано или късно ще стане задължително условие за участие в елита. Дали след година-две или три, не мога да гадая, защото все пак е свързано и с много сериозна инвестиция. Но виждаме, че все повече пари навлизат в клубния волейбол, качеството на играта се повишава с всяка изминала година, а зрителите в залите и особено пред телевизионния екран се увеличават постоянно. За тях е също от значение да имат възможност да видят даденото отсъждане дали е правилно или не", заключи президентът на Лигата.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти