Рованпера останал разочарован от темпото си в Испания

Новият световен шампион в WRC Кале Рованпера стартира в рали “Испания” като фаворит, но желанието му да спечели в Салу първото състезание след спечелването на титлата в Нова Зеландия се сблъска със силното представяне на съотборника му в Тойота Себастиен Ожие.

8-кратният световен шампион се пребори по убедителен начин за 55-ата си победа в WRC и негова 4-а в Испания, а още в събота по обед Кале призна, че не е особено изкушен да поема допълнителни рискове по етапите, за да се опитва да догони Ожие.

“Мисля, че реалните ни възможности в Испания бяха за второто място, едва ли можехме да постигнем нещо повече - призна Кале. - Себ спечели напълно заслужено. Той атакува през целия уикенд, дори когато бях на ръба и атакувах на максимум, мисля, че нямаше да мога да догоня Ожие, нямаше да мога да достигна неговата скорост. Той беше много бърз.”

Ожие с 4-та победа в рали „Испания“, Тойота спечели титлата при конструкторите в WRC
Ожие с 4-та победа в рали „Испания“, Тойота спечели титлата при конструкторите в WRC

Защо обаче Рованпера е останал разочарован от представянето си?

“Третото място на финала не е зле, но разбира се, малко съм разочарован. Исках да направя чисто рали и да помогна на тима да спечели точките, необходими за титлата при конструкторите. Не исках да поемам рискове, така че контролирах темпото и на финала взехме необходимите ни точки.”

Ойт Танак напуска Хюндай
Ойт Танак напуска Хюндай

В 12 ралита този сезон Кале взе 6 победи, а сезонът в WRC завършва с рали “Япония” в средата на ноември.

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти