Президентът на Вихрен: Няма да сменяме домакинството с Левски, ще стане празник

Президентът на Вихрен (Сандански) Георги Манолев даде пресконференция преди мача с Левски за Купата на България, за който още не е насрочена точна дата.

4 Пресконференция на Вихрен (Сандански)

"Мачът с Левски ще бъде истински празник за Сандански. Левски не е гостувал в града от август 2008 година. В града и региона има много фенове на "сините". Провели сме предварителни разговори с представители на Левски, с полицията, с кмета. Окачваме между 3 и 5 хиляди зрители, стадионът ще бъде препълнен. Предлагаме много добри условия, почти всички седалки на стадиона са подменени, лекоатлетическата ни писта е една от най-добрите в България. Ще бъдат осигурени всички необходими условия за нормалното протичане на мача. Никой от Левски не ни е търсил, за да сменим домакинството и да играем в София, но ние нямаме и право да лишим феновете да видят "сините" на живо след 14 години. Те ще имат и собствена хореография", каза шефът на клуба от Сандански.

"Теренът ни не е в много добро състояние. Преди две години спечелихме проект на Министерството на младежта и спорта за подмяната му. Продължаваме да чакаме финансиране. Не знам защо се бавят от министерството, сега е моментът да призова министър Весела Лечева да ни помогне и да си изпълнят задължението. Преди две години 200 000 лева бяха повече пари, сега и ние трябва да си дотираме част от ремонта. Но Сандански е дестинация, която си заслужава. Отпускат се пари за разни селца, не знам защо не ни обърнат внимание и на нас. Не можем без помощта на държавата. Имаме изкуствен терен в перфектно състояние, който бе обновен преди 2-3 години. В школата ни тренират над 200 деца. Въпреки че сме в аматьорския футбол, Вихрен функционира като професионален клуб. Сандански е град, който има 300 слънчеви дни в годината. За зимна подготовка при нас имат интерес отбори от Северна Македония и Албания", каза футболният шеф.

4 Пресконференция на Вихрен (Сандански)

"Имахме задължения от 100 000 лева към държавата, които изплатихме. Не ги разсрочихме, както повечето клубове у нас, а ги изплатихме. Имаме амбиции да се върнем в професионалния футбол. И в момента бюджетът на отбора ни е голям, равнява се на този на първите 5 клуба във Втора лига. От БФС не ни помагат, защото преди старта на първенството  обявиха, че имаме право да използваме само два чужденци, а при нас тренираха петима. Хубаво е правилото, че трябва да играят трима футболисти до 21 години по 90 минути. Само с млади футболисти обаче не можем. Миналата година играхме с такива момчета и те не бяха готови, щяхме да изпаднем. Ние сме в най-силната трета лига. При нас са вторите отбори на ЦСКА, Левски, Славия, третият тим на ЦСКА 1948, тук са Марек, Септември Симитли, Чавдар Етрополе. Поне 7 отбора от нашата група са готови да играят във Втора лига, а право има само един. Виждате Беласица със същия отбор от миналата година сега е в тройката във Втора лига. Ние сме готови да играем във Втора лига. Ако ни поканят, въобще няма да се чудим", каза още Георги Манолев.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички