Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Щайнер разкри един фактор, който може да помогне да Шумахер да остане в Хаас

Щайнер разкри един фактор, който може да помогне да Шумахер да остане в Хаас

Отборът на Хаас все още не е обявил кой ще партнира на Кевин Магнусен през сезон 2023 във Формула 1. В момента съотборник на датския пилот е Мик Шумахер, който се бори за своето оставане не само в американския тим, но изглежда и в спорта като цяло.

Основните кандидати за позицията във втория кокпит на Хаас са опитните Нико Хюлкенберг и Антонио Джовинаци, но по думите на шефа на тима Гюнтер Щайнер Шумахер има едно голямо предимство спрямо тях двамата. А това е именно факта, че той вече има прекарани почти два цели сезона в екипа и се е сработил с всички инженери и механици на Хаас.

„Абсолютно. Когато работиш с някого две години това е предимство. Притежателят на мястото винаги има предимство, това е нещо като домакинско предимство“, каза Щайнер пред медиите по време на Гран При на Япония.

Хюлкенберг сред кандидатите за място в Хаас догодина
Хюлкенберг сред кандидатите за място в Хаас догодина

По-рано тази година в Хаас бързо се убедиха колко ценен може да се окаже един опитен пилот. Това се случи, след като Магнусен замени Никита Мазепин в състава на тима седмица преди началото на сезона, след като руснакът загуби позицията си заради руската военна инвазия в Украйна.

„Опитът е причината, поради която извикахме Кевин обратно, той беше при нас и преди. Да, той пропусна една година, но познаваше всички, което винаги е предимство, когато започваш работа на дадено място“, коментира Щайнер.

Джовинаци ще участва в две свободни тренировки за Хаас до края на сезона
Джовинаци ще участва в две свободни тренировки за Хаас до края на сезона

Той също така сподели и впечатленията си за прогреса на Шумахер в хода на сезон 2022, най-вече след тежките катастрофи в Саудитска Арабия и Монако. 

„Той определено има напредък. Няма как да отрека това, тъй като той пазеше колата в последните състезания и дори спечели точки в две от тях. Как да каже, че няма прогрес? Когато печелиш точки е ясно, че прогресираш. Няма как да печелиш точки ако не разбираш колата си и не прогресираш, точки не се печелят с късмет“, заяви ексцентричният италианец.

Шумахер пропуска втората тренировка в Япония
Шумахер пропуска втората тренировка в Япония

Любопитно е, че този негов коментар дойде на фона на инцидента на Шумахер от края на първата свободна тренировка на „Сузука“. Германецът загуби контрол над своя болид когато се прибираше в бокса след края на сесията, а пораженията по удара в стената се оказаха доста големи и той трябваше да пропусна втората тренировка в Страната на изгряващото слънце.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages | Снимки: Imago

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти